Мікрогрін – це молоді та мініатюрні паростки будь якої зелені – рукколи, крес-салату, соняшника, буряку тощо. У мікрогріні до 40 разів більше поживних речовин та вітамінів, ніж у звичайному салаті, що сприяє омолодженню організму та виведенню токсинів.
Популярність мікрогріну швидко зростає. Обумовлено це, зокрема, поєднанням багатої кількості вітамінів у малих об’ємах.
Що таке мікрогрін?
Це маленькі стебла овочів, які збирають зазвичай від 5 до 15 днів після проростання. Їх розмір лише кілька сантиметрів.
Мікрогрін можна вирощувати у себе на підвіконні. Отже, користь мікрогріну колосальна. В зелені безліч вітамінів і мікроелементів, а так як рослина знаходиться тільки на початку свого становлення — природа дає йому максимум необхідних корисних речовин у високій концентрації.
Як виростити мікрогрін на підвіконні?
- В контейнер кладемо змочений у воді войлок (зазвичай йде в комплекті).
- Рясно полийте його водою і дайте стекти.
- Рівномірно розкидайте по войлоку замочене за інструкцією насіння
- Зверху побризкайте його водою. Щодня контролюйте рівень зволоженості вашого грунту.
- Накрийте контейнер плівкою або кришкою, щоб підтримувати рівень вологості. Плівку потрібно буде забрати, коли з’являться перші паростки.
- Поставте ємність у тепле місце.
- Із появою перших листочків переставте контейнер у місце із природним освітленням (на підвіконня, на балкон
- Як тільки молода зелень досягне 2,5-5 см висоти, що станеться приблизно за тиждень, можете збирати врожай!. Мікрогрін найкраще вживати свіжим – у вигляді салатів чи декору до будь-яких страв.
Смачного!