Випікання пасок – це справжній ритуал. Тут не потрібно поспішати. З гарним настроєм вам все вдасться. Знайшла і випробувала цьогоріч один суперовий рецепт паски. І тепер випікатиму лише за цим рецептом. Адже паски гарно печуться і добре смакують.
Ділюся з вами як все робила я, читайте далі. Рецепт Лілії Цвіт.
ІНГРЕДІЄНТИ на 8 шт. по 400 г:
ОПАРА:
- молоко – 0,5 л дріжджі – 100 г (сухих – 30 Г)
- цукор -3 ст.л. (від загальної кількості)
- борошно – 8 ст.л.(від загальної кількості)
ТІСТО:
- жовтки – 10 шт.
- сметана (домашня) – 100 г
- смалець(свинячий жир) – 50 г
- масло 82% – 150 г
- олія нерафінована – 50 мл
- сіль – 0,5 ч.л. цукор – 300 г
- ванільний цукор – 1 п. 16 г
- борошно просіяне (загальна кількість разом з опарою) – 1450 г +- 50 г
- куркума – 0,5 ч.л.
- лимонна цедра – з 1 шт.
- горілка – 1 ст.л.
- сухофрукти – 400 г

В ледь тепле молоко додаємо наші дріжджі , 3 ст. ложки цукру, (від загальної кількості), та 8 ст. л борошна (від загальної кількості) накриваємо харчовою плівкою, і даємо підійти 30 хвилин.
Тим часом готуємо здобу. М’яке масло, додаємо смалець, домашню сметану, 10 жовтків і 300 г. цукру. Збиваємо міксером. Додаємо сюди нашу опару. Перемішуємо і поступово додаємо борошно у три етапи, щоб не забити тісто. Воно має бути еластичним та не липнути до рук. Вимішуємо 10-15 хв., додаючи олію,(прим. я брала рафіновану олію) і ставимо підходити на 1,5 години, накриваючи харчовою плівкою.

Знову дістаємо тісто вимішуємо, додаємо в тісто горілку, цедру лимона, куркуму і зверху на тісто кладемо сухофрукти, посипаючи борошно, щоб вони рівномірно розділилися по тісту. Вимішуємо знову 10-15 хв. Ставимо підходити 1 годину.
Після того як тісто підійшло, формуємо кульки, перед тим, змастивши руки олією. І заповнюємо паперові форми на 1/3. Чекаємо поки підійдуть 30 хв. і випікаємо при температурі 160 градусів. Великі паски – 1 годину, менші -30 хв. Готові паски , як схолонуть, прикрашаємо за смаком.
У мене – білок 2 яєць і склянка цукрової пудри, збиваю міксером на великих оборотах, 10 хв.


Смачної паски. Все вдасться. Бережіть себе!
Великодні рекорди: найбільша писанка і найважча паска