Кава для багатьох є синонімом бадьорого ранку. Під час карантину постало питання-як приготувати смачну каву вдома, не маючи дорогого обладнання? Вихід є! Кава по-польськи. Її можна приготувати, коли під рукою нема ані кавоварки, ні турки.
Не забувайте, якби ви не заварювали каву, вона має бути свіжою. Звертайте увагу на дату виробництва. І раджу молоти безпосередньо перед заварюванням.
Перед тим, як приготувати напій за польським рецептом, слід обдати горнятка окропом. Насипте в чашки каву, з розрахунку 2 чайні ложки на 150 мл води, залийте окропом.
Перемішайте напій ложечкою накрийте чашки блюдечками на кілька хвилин, щоб кава заварилась.
За 5-7 хвилин кава за польським рецептом готова. Приготування не зайняло багато часу, а вийшло смачно і ароматно.
Кава по-польськи – це досить міцний напій, оскільки використовується натуральна кава дрібного помелу і тривалої екстракції. А чим довше вода контактує з кавою тим більше кофеїну у ній утворюється. Під час заварювання на поверхні утворюється густа щільна піна. При бажанні до кави можна додати цукор за смаком, однак у стандартному рецепті його немає.
Помірне споживання цього напою (до двох чашок в день) – ефективна профілактика карієсу, жовчнокам’яної хвороби, діабету, інфаркту, атеросклерозу і багатьох інших захворювань. Пийте на здоров’я.
Аліна БУДАФЕНКО
- Як розпізнати якісну каву: поради для кавоманів
- Які вітаміни краси слід приймати рівнянкам для покращення стану шкіри
- Сніданок забезпечує необхідною енергією
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»