fbpx
зберігає моркву

Зберегти моркву допоможе горобина

Діліться інформацією з друзями:

Смачну, солодку, до всякого наїдку придатну моркву, протримати до весни непросто. У неї багато напасників та «ворогів».

Цвіль і бактерії, неналежні для зберігання температурні умови, і, чого гріха таїти, гризуни, які також тямлять у вітамінах.

То як же все-таки правильно зберігати цей соковитий, поживний, корисний і такий необхідний у харчуванні продукт? Вихід, як відомо, з будь-якої ситуації є завжди. Для цього варто застосувати старий, багатьма забутий метод: закладені на зберігання коренеплоди посипати зверху сухим листям горобини. Для чого? Виявляється, що листя горобини володіє антибактеріальними та антисептичними властивостями. Це перешкоджатиме розвиткові хвороб. До того ж воно добре вбирає вологу, що не дасть моркві загнивати.

Упевнена, нагадувати про те, що для початку овочі треба очистити від землі, а бадилля зрізати, не варто. Після цього два дні морква повинна пролежати під сонцем та гарно просушитися. Далі бажано прибрати всі зіпсовані та гнилі плоди, а залишити тільки здорові та міцні овочі. Лише після цього плоди слід розкласти по ящиках.

Виконавши всі ці профілактичні умови, ящики на тиждень треба поставити у темне місце, а лише згодом можна переносити на постійне зберігання до приміщення, де температура близько 1-2 градусів тепла, а вологість на рівні 85-90%.

Підготувала Галина ГРИЦЮК