Якщо раніше основними харчовими добавками були сіль і оцет, то сьогодні в продукти додають шкідливі сполуки, отримані синтетичним шляхом. Як вберегти себе від них?
1. У магазині уважно вивчати склад продукту перед покупкою. Уникати продуктів, на упаковці яких була помічена добавка з індексом Е.
2. Відмовитися від магазинних солодощів, випічки, ковбасних виробів.
3. Овочі, фрукти та зелень варто купувати у фермерів або знайомих, що мають власний дачну ділянку. Така рослинність НЕ буде оброблятись засобами хімічного захисту.
4. Остерігатися продуктів з великим терміном придатності. У них явно багато консервантів, навіть якщо виробник замовчує про це.
Також звертайте увагу на підозріло дешеві продукти.
5. Ну і нарешті, знаходити час для самостійного приготування страв. У домашній їжі буде менше шкідливих добавок, що позитивно позначиться на здоров’ї.
Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
