fbpx
Як уникнути зараження паразитами від вживання риби

Як уникнути зараження паразитами від вживання риби

Діліться інформацією з друзями:

Риба є цінним джерелом білка та мікроелементів, але іноді може містити паразитів, таких як червоні ниткоподібні «черв’яки», які фіксуються неозброєним оком в черевній порожнині та м’язах риб, можуть бути личинками нематод роду Eustrongylides spp.

Ці паразити зазвичай зустрічаються у хижих рибах, таких як окунь, судак, щука чи річкові бички.

Попри те, що людина не є їх природним господарем, вживання риби, що не пройшла належну обробку, може становити певну небезпеку для її здоров’я.

Щоб уникнути ризиків, дотримуйтеся таких рекомендацій:

  • Термічна обробка: ретельно смажте або варіть рибу протягом щонайменше 20 хвилин.
  • Заморожування: перед засолюванням або в’яленням заморожуйте рибу при температурі -15°C не менше 48 годин.
  • Уникайте вживання сирої чи недостатньо обробленої риби. При належній термічній обробці ці паразити гинуть і не представляють небезпеки.

Дотримання цих простих правил дозволить безпечно насолоджуватися дарами водойм без шкоди для здоров’я.

Джерело: Державне агентство меліорації та рибного господарства України

Читайте також: Карантин у громаді на Рівненщині. Скажений кіт покусав людину. Вакцинуватимуть всіх котів і собак