Печія, пов’язана з харчуванням, як правило, виникає при нерегулярному та незбалансованому харчуванні, яке викликає розлад функцій стравоходу, шлунка і кишечника.
Про це ідеться в авторському блозі “Твій лікар”.
Печія найчастіше турбує тих людей, які:
- часто вживають цитрусові фрукти і соки;
- люблять продукти, що містять м’яту, спеції;
- харчуються жирною їжею з переважанням вуглеводів;
- зловживають алкоголем і газованими напоями.
Принципи дієти при печії:
- Вживати їжу невеликими обсягами 5-6 разів на день;
- Збільшити споживання білка (він підвищує тонус НСС);
- Виключити вживання спецій, дуже гострою, гарячої або холодної їжі і газованих напоїв;
- Уникати продуктів, що підсилюють газоутворення.