Підняти рівень гемоглобіну в крові можна, вживаючи рослинні продукти багаті на залізо. За вмістом цього мікроелемента, чимало продуктів рослинного походження близькі до м’яса.
Отже рівень гемоглобіну можна підняти і за допомогою наступних продуктів: висівки, пшенична каша, абрикоси, курага, гіркий шоколад, зелені яблука, зерновий хліб, червоний виноград, буряк, бобові, мигдаль, гранати, сливовий сік, сливи, родзинки, горох, томатний сік, брюссельська капуста, капуста броколі, арахісова олія, вівсянка, ананаси (в т. ч. і консервовані).
Як вживати названі продукти для підвищення гемоглобіну
- Склянку волоських горіхів і склянку сирої гречаної крупи перемолоти, додати склянку меду, все перемішати, щодня їсти по столовій ложці.
- Волоські горіхи, курага, мед, родзинки — все в пропорції 1:1 — перемолоти і ретельно перемішати, їсти по 1-3 столові ложки на день (один із найкращих рецептів не тільки для підняття гемоглобіну, але й для забезпечення організму необхідними вітамінами).
- По 1 склянці чорносливу, кураги, волоських горіхів, родзинок перемолоти, додати мед, додати 1-2 лимони зі шкіркою (замість лимона можна додати сік алое), їсти по 1-3 столові ложки на день.
- 100 мл свіжого бурякового соку, 100 мл морквяного, перемішати і пити (піднімає гемоглобін буквально за 2 дні).
- 1/2 склянки яблучного соку, 1/4 склянки бурякового соку та 1/4 склянки морквяного соку, перемішати та пити 1-2 рази на день.
- 1/2 склянки свіжого яблучного соку, 1/2 склянки журавлинного домашнього морсу, 1 столова ложка свіжовичавленого бурякового соку, перемішати і пити.
- Сиру гречану крупу 1/2 склянки, промити, залити 1 склянкою кефіру і залишити на ніч, на ранок каша готова, можна їсти.
З цих рецептів оберіть кілька, які вам припадуть до смаку. І не забувайте регулярно їх вживати. Адже лише постійна вітамінна підтримка організму може дати позитивний результат.