Нині торгова мережа пропонує чимало брендів, що виготовляють спеції. Як не розгубитися і на що звернути увагу, обираючи їх у магазині, – радить відомий шеф-кухар Марко Черветті.
Він переконує купувати перець лише «горошинками» і молоти самим. «Спробуйте хоча б раз і вже не будете купувати мелений перець», – запевняє шеф.
По-друге, зважайте на якість. Хочете перець, який має смак? Покладіть трохи у склянку з водою. Якщо «перчинки» піднялися на поверхню, перець пересушений. Якщо ні, то все добре і в перці збереглося ядро «горошинок». І, відповідно, всі аромати.
Колір кориці має бути яскравим, запах – виразним. Якщо в ємність із якісною тертою корицею налити воду і почекати, вона перетвориться на желе. Якщо цього не відбулося, це не кориця, а підробка.
Паприка має бути яскравого червоного кольору. З нею також можна робити «водні експерименти»: додайте порошок у склянку з водою. Якісна паприка впаде на дно. Неякісна змішається з водою, роблячи її мутною.
Марія МАТВІЙЧУК