fbpx

Щоб новорічного ранку не відчувати похмілля – поради лікаря

Діліться інформацією з друзями:

Ще декілька годин і всі ми сядемо за новорічні столи. Дехто відчуваючи, що зранку після новорічного застілля його “накриє” похмілля шукає порад в інтернеті, як цього уникнути.

Ми спробували пошукати і знайшли декілька засобів уникнути ранішнього похмілля.

По перше, медики радять відпочивати та вживати більше рідини.

У переліку порівняно ефективних “народних” засобів від похмілля фахівці зазначають:

— Молоко та кисломолочні продукти (не більше 300 гр);
— Ферментативні продукти: соління та квашення, квас тощо;
— Солоні огірки, рибні консерви, інша їжа, багата мінералами;
— Томатний (овочевий) сік з перцем;
— Апельсиновий сік, інші кислі соки з високим вмістом вітаміну С;

Детальніше про це у коментарі УНН розповів завідувач консультативно-інформаційного відділу “1583” Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва Олександр Комашко.

“По-перше — відновлення водного балансу організму. Слід вживати мінеральну воду, не дуже багато одразу, але рівномірно протягом дня. Сорбенти на ранок уже менш ефективні, але в принципі, якщо ви вживали алкоголь під ранок, і погано під ранок, то їх ще можна вживати. Також постільний режим, голову підняти трошки вище, тому що як правило, іде головний біль, набряк. Ще можна пити чай, зелений, він дає сечогінний ефект”, — зазначає лікар.

За даними фахівців, для усунення больових симптомів, рекомендовано вжити одну таблетку аспірину чи дві — цитрамону, якщо до них немає протипоказань, таких як виразка шлунку або кишечника.

Після вищеописаних заходів, бажано щільно поснідати, прийняти полівітамінні препарати, також варто вжити одну чи дві таблетки гліцину для поліпшення стану нервової системи. Лікарі радять уникати надмірних фізичних вправ при похміллі.

Зі слів Комашко, серед алкогольних напоїв, найважча інтоксикація йде від винних.

“Більш міцні напої менше впливають, їх і вжити можна у меншій кількості, тому що організм одразу відчуває ефект. А вино „підступне“ — його можна пити і не відчувати сп’яніння, але потім деякі люди навіть фізично не можуть піднятись”, — зазначає лікар.

З його слів, алкоголь, що має низький градус, і містить багато цукру — він не відчувається людиною, вона може просто не помітити, коли в один момент їй “вдарить у голову”.