Що приготувати з гарбуза. З корисного овоча можна готувати не тільки гарбузовий суп або пиріг-суфле, але й… мед.
Такий мед – справжній бальзам для вашої печінки, а ще він покращує травлення і має проносну дію. Вживати його рекомендується при ожирінні, хворобах нирок і сечового міхура.
Щоб приготувати такий мед, у гарбуза зрізають верхівку й виймають усі нутрощі. Потім засипають до країв цукром, накривають зрізаною верхівкою та ставлять у таз.
Гарбуз повинен стояти в тазу, поки скоринка не стане м’якою. Після цього весь вміст гарбуза зливають у банку. Цей гарбузовий мед потрібно зберігати в холодильнику. Можна пити в будь-якій кількості та в будь-який час. Тепер ви знаєте що приготувати з гарбуза.
Наталя ПАНЧИШИН
- Чому гниє цибуля взимку та як зберегти врожай до весни без втратНаталія Ягущина 17.12.2025, 21:15 Багато городників стикаються з проблемою: зібрали гарний врожай ріпчастої цибулі, а через 1-2 місяці значна частина починає гнити чи проростати. Причини чому гниє цибуля – у помилках під час збирання, сушіння, сортування чи зберігання. Олег АнтонюкРедактор…
Читайте також:

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

