Що їсть столітній ювіляр, щоб почувати себе добре.
Американець Альберт Стайлз відсвяткував свій визначний день народження. Чоловіку виповнилось 100 років.
Що розповів довгожитель про свій раціон.
Для нього приготували спеціальну овочеву страву – террін із буряка та козячого сиру та волоськими горіхами.

“Я люблю буряк з дитинства і їм його часто. Моя мама була індіанкою і готувала багато каррі з буряка, хоча мені також подобається їсти його більш традиційним способом – холодним із картопляним пюре”, – сказав Альберт
Американець зазначив, що дожити до 100 років йому допомогло: “здоровий спосіб життя та вживання буряка”.
“Коли я вийшов на пенсію в 50 років, я думав, що можу дожити тільки до 70 років та здавалось нереальним дожити до 100”, – додав чоловік.
Чим корисний буряк
Буряк часто хвалять за те, що це джерело заліза, калію, клітковини, марганцю та вітаміну С, а також антиоксидантів, таких як беталаїни та бетаціанін.
Зокрема беталаїни, які надають овочу червоного кольору, мають потенційні протизапальні властивості.
Згідно з дослідженнями, беталіни мають хіміопрофілактичні властивості. Вважається, що беталаїни є поглиначами вільних радикалів, які допомагають знаходити та знищувати нестабільні клітини в організмі, що, своєю чергою, допомагає зменшити ризики деяких видів раку.
Екстракт червоного буряка має захисний ефект від раку для таких органів як простата та молочна залоза, печінка, легені, стравохід та шкіра.
Буряк рекомендується при будь — яких захворюваннях кишківник і запаленнях. До того ж він вкрай корисний при закрепах і проблемах з мікрофлорою кишківник.
Завдяки клітковині, органічним кислотам і іншим елементам, регулює обмінні процеси та посилює перистальтику кишківник.
- Полеглого захисника Максима Лугініна провели на вічний спочинок у РівномуУ Рівному 5 грудня попрощалися із захисником України – Максимом Лугініним. Олег АнтонюкРедактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту. Має значний досвід роботи у медіа.…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

