fbpx
Страва для 100-літнього ювіляра

Страва для 100-літнього ювіляра

Діліться інформацією з друзями:

Що їсть столітній ювіляр, щоб почувати себе добре.

Американець Альберт Стайлз відсвяткував свій визначний день народження. Чоловіку виповнилось 100 років.

Що розповів довгожитель про свій раціон.

Для нього приготували спеціальну овочеву страву – террін із буряка та козячого сиру та волоськими горіхами.

Страва для 100-літнього ювіляра - фото 1

“Я люблю буряк з дитинства і їм його часто. Моя мама була індіанкою і готувала багато каррі з буряка, хоча мені також подобається їсти його більш традиційним способом – холодним із картопляним пюре”, – сказав Альберт

Американець зазначив, що дожити до 100 років йому допомогло: “здоровий спосіб життя та вживання буряка”.

“Коли я вийшов на пенсію в 50 років, я думав, що можу дожити тільки до 70 років та здавалось нереальним дожити до 100”, – додав чоловік.

Чим корисний буряк

Буряк часто хвалять за те, що це джерело заліза, калію, клітковини, марганцю та вітаміну С, а також антиоксидантів, таких як беталаїни та бетаціанін.

Зокрема беталаїни, які надають овочу червоного кольору, мають потенційні протизапальні властивості.

Згідно з дослідженнями, беталіни мають хіміопрофілактичні властивості. Вважається, що беталаїни є поглиначами вільних радикалів, які допомагають знаходити та знищувати нестабільні клітини в організмі, що, своєю чергою, допомагає зменшити ризики деяких видів раку.

Екстракт червоного буряка має захисний ефект від раку для таких органів як простата та молочна залоза, печінка, легені, стравохід та шкіра.

Буряк рекомендується при будь — яких захворюваннях кишківник і запаленнях. До того ж він вкрай корисний при закрепах і проблемах з мікрофлорою кишківник.

Завдяки клітковині, органічним кислотам і іншим елементам, регулює обмінні процеси та посилює перистальтику кишківник.