fbpx

При ангіні полощіть горло буряковим соком

Діліться інформацією з друзями:

Навіть влітку є висока ймовірність підхопити ангіну, коли більшість часу провів під кондиціонером чи випив склянку холодного квасу.

Отож, коли горло тiльки-но починає болiти, потрiбно взяти два столових буряки середнього розмiру, помити i, порiзавши на пластинки, покласти в каструлю. Залити лiтром води i довести до кипiння. Зняти каструльку i закутати в теплий плед на сiм годин. Опiсля процiдити i отриманою рiдиною щогодини полоскати горло. Зазвичай бiль i почервонiння проходять дуже швидко.

Одним з головних переваг бурякового соку це те, що він містить барвний пігмент під назвою беталаін.

Це потужний антиоксидант, має протизапальні властивості, фунгіцид і сприяє очищенню організму. Проведені дослідження висловили припущення, що цей пігмент може володіти протипухлинною ефектом.

Крім беталаіна до складу соку буряка входять: Вітаміни: С, групи В, А, К; Мінеральні речовини: магній, залізо, марганець, цинк, калій, мідь, йод, фосфор, кальцій, сірку, кремній, бор; фруктоза; глюкоза; сахароза; Органічні кислоти: яблучна, щавлева; амінокислоти; флавоноїди; Органічні нітрати; сапоніни; Пектини.

Всі ці сполуки потрібні організму людини. Залізо необхідно для вироблення червоних кров’яних клітин і перенесення кисню. Крім заліза, в соку містяться і інші елементи, які беруть участь в кровотворенні.