fbpx
Повторне кип’ятіння води. Чи насправді це небезпечно?

Повторне кип’ятіння води. Чи насправді це небезпечно?

Діліться інформацією з друзями:

Кип’ятіння води знищує шкідливі бактерії у ній. Але, якщо цю воду кип’ятити кілька разів? Який вплив це зробить на здоров’я людини? Багато хто думає що це небезпечно. Чи насправді це так?

У процесі кип’ятіння води працює принцип випаровування та концентрації. Тобто коли вода випаровується, домішки, розчинені у воді, з парою не йдуть. Тому концентрація цих небезпечних домішок зростає. Також дистильована вода може піддаватися кип’ятінню багато разів, і це ніяк не зашкодить здоров’ю.

Про це пише журнал Woman Life.

А якщо воду було взято з-під крана? До її складу справді входять миш’як, нітрати, фториди. Але їх настільки мало, що вони не становлять небезпеки для здоров’я.

Концентрація шкідливих речовин і справді збільшується в міру того, як ви знову і знову кип’ятите воду. Але все одно їх занадто мало, щоб вони могли вам нашкодити.

За словами вчених, отруєння виникає, якщо в організм людини надходить 0,6 мг миш’яку на 1 кг маси тіла на день. Виходить, що якщо маса людини – 75 кг, то їй доведеться для того, щоб отруїтися, закип’ятити близько 10 тисяч літрів води та довести її до об’єму чашки кави.

А чи правда, що кип’ятіння впливає на смак води? Так. Річ у тім, що в процесі кип’ятіння із води видаляються молекули кисню. Але різницю між кип’яченою і некип’яченою водою помітять лише люди, які мають тонкий смак.

Читайте також: Вода – найзручніший фактор передачі інфекцій