Листя м’яти не тільки освіжить подих. В ньому міститься кілька ефірних олій, які вивільняються при зануренні в гарячу воду, в тому числі ментол, ментон і лімонен.
Разом вони надають чаю освіжаючого, охолоджувального смаку. М’ятний чай можна приготувати зі свіжого, сушеного листя або використати пакетики. У пакетиках м’яту можна змішувати з іншими ароматами, наприклад, з лакрицею або фруктами. Вона не містить кофеїну, тому ви можете пити її так часто, як вам подобається.
М’ятний чай не має поживної цінності з погляду макроелементів, а його калорійність становить лише близько двох калорій на 100 мл. Його цінність полягає в ефірних оліях, пише bbcgoodfood.com.
За відгуками, м’ятний чай допомагає при здутті живота. Наразі не існує великої кількості досліджень ефективності м’ятного чаю для людей, але деякі дослідження на тваринах показують, що він може розслабляти травну систему. Листя м’яти не тільки освіжить подих.
Більшість досліджень було присвячено м’ятній олії, яка є більш концентрованою, ніж чай, і є деякі докази того, що вона дає короткочасне полегшення людям, які страждають на синдром подразненого кишківника. Якщо ви розглядаєте можливість використання м’ятної олії або чаю для полегшення симптомів, спочатку проконсультуйтеся з лікарем.
Чистий м’ятний чай не містить кофеїну. Якщо ви купуєте суміш м’ятного чаю з чорним або зеленим чаєм, то він міститиме кофеїн. Не існує досліджень, які б підтверджували, що м’ятний чай може допомогти зі сном, але оскільки він не містить кофеїну, то його цілком можна пити перед сном і він може допомогти вам розслабитися.
М’ята широко використовується в жувальній гумці, м’ятних цукерках і зубній пасті для освіження дихання, а завдяки своїм природним антибактеріальним властивостям вона може допомогти запобігти появі неприємного запаху з рота. Хоча вживання м’ятного чаю не позбавить вас від застуди, ментоловий запах разом з парою від чаю допоможе поліпшити носове дихання, якщо у вас закладений ніс.
Вікторія МИКИТЮК
- Як правильно варити картоплю, щоб вона була максимально смачною та корисноюБільшість із нас кидає очищену картоплю в холодну воду і ставить на вогонь. Це найпоширеніший спосіб… і водночас той, який забирає найбільше смаку та вітамінів. Олег АнтонюкРедактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини…
Читайте також: Чайні пакетики вирішать проблему запаху

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

