Прилавки ринків і супермаркетів пропонують десятки сортів яблук. Як же вибрати найсмачніше і найкорисніше?
Фахівці кажуть, що навіть якщо яблука оброблялися від шкідників, в цьому нічого страшного для здоров’я немає за умови, якщо добре мити яблука і їсти їх у невеликій кількості.
Яблуко може виявитися небезпечним для людей із сезонною алергією на цвітіння. В цьому випадку навіть один плід може загрожувати життю.
Ідеальне яблуко:
- не менше 6 см у діаметрі;
- без пошкоджень від шкідників;
- ціле, чисте, міцне;
- без неприємного запаху;
- без нальоту;
- із сухою поверхнею;
- без зморшок і плям;
- не легшим за 90 г.
А якщо яблука почали псуватися – теж не проблема. З них можна робити соки, компоти, сушити і додавати в пироги. А в такому вигляді їх можна навіть алергікам.