М’якоть кабачка чудово засвоюється організмом, не дратуючи при цьому стінки слизових, але стимулюючи кишківник. Це корисний овоч.
Кабачок корисний завдяки вітамінам А, В та С, а також таким мікроелементам як кальцій, залізо, магній та калій.
Таким чином, він просто незамінний для здорового стану шкіри, нігтів та волосся, гарного зору, а також нормальної життєдіяльності серця, печінки, головного мозку та м’язів.
Їх вживання надає сприятливу дію на роботу шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи. Також кабачок корисний при хворобах печінки та нирок.
Будьте здорові!
Читайте також: Уже на вихідних відчуємо похолодання, і чи варто очікувати снігу
- Чому гниє цибуля взимку та як зберегти врожай до весни без втратНаталія Ягущина 17.12.2025, 21:15 Багато городників стикаються з проблемою: зібрали гарний врожай ріпчастої цибулі, а через 1-2 місяці значна частина починає гнити чи проростати. Причини чому гниє цибуля – у помилках під час збирання, сушіння, сортування чи зберігання. Олег АнтонюкРедактор…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

