Медики попереджають про небезпеку звареного рису

Медики попереджають про небезпеку звареного рису

Діліться інформацією з друзями:

Зварений рис, що зберігався в умовах кімнатної температури навіть нетривалий час, може таїти небезпеку для організму, стверджують іспанські медики.

Про це пише Woman 24.

За їх словами, його зерна містять спори бактерії Bacilius cereus, які перебувають у сплячому стані й пробуджуються від контакту з водою.

Процес готування не знищує їх повністю, тому у звареному рисі ці мікроорганізми продовжують залишатися активними й виділяти токсичні речовини.

Вживання такого рису може стати причиною отруєння, супроводжуваного характерними ознаками – нудотою, порушенням стільця.

“Ніхто не прибирає приготований рис відразу в холодильник, і поки він остигає при кімнатній температурі, бактерії продовжують розмножуватися”, – попередили іспанські фахівці.

Експерти констатують, що небезпечні мікроби бояться холоду, тому зварений рис необхідно якомога швидше прибирати в холодильник. Але і там продукт не повинен зберігатися більше одного-двох днів.

Читайте також: Як легко скласти збалансований раціон з корисних продуктів за американським методом