Уже другий місяць рівненські школярі навчаються дистанційно. Щоб опанувати необхідний матеріал самостійно, потрібні неабиякі зусилля. Щоб поліпшити пам’ять дитини – варто включити певні вітаміни та мікроелементи в щоденний раціон.
Потрібні вітаміни і мікроелементи містяться в звичайних продуктах харчування.
Вітаміни групи В: тіамін – В1, рибофлавін – В2, нікотинова кислота – В3, пантоненат кальцію – В5, піридоксин – В6, фолієва кислота – В9, ціанокобаламін – В12. Вони стимулюють пізнавальну функцію мозку. Містяться в продуктах з цільнозернового борошна, червоному і курячому м’ясі.
Аскорбінова кислота забезпечує засвоєння вітамінів групи В. Її основне джерело – цитрусові, болгарський перець, полуниця.
Поліненасичені жирні кислоти Омега-3. Відповідають за роботу нейронів мозку, оптимізують їх провідність. Є в складі лосося, форелі, горбуші, риб’ячого жиру.
Вітамін Е, що активізує розумові процеси, надходить в організм з рослинними оліями, насінням та горіхами.
Крім цього для пам’яті важливі цинк, залізо, магній, запаси яких є в гарбузовому насінні, сухофруктах, молочних продуктах, квасолі, кунжуті, телятині і горосі.
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»