Міжнародне дослідження вчених з Китаю і Данії визначило зв’язок між музикою і вибором продуктів харчування. Дослідники виявили, що легка музика сприяє більш здоровій їжі.
Про це пише сайт https://nv.ua/
У дослідженні, опублікованому в журналі Appetite, взяли участь понад 200 представників різних культур Китаю та Данії. Кожному учаснику було представлено спектр варіантів харчування, від здорового до шкідливого, в поєднанні з різними музичними композиціями.
Під час експерименту в учасників було дві версії однієї й тієї ж пісні: одна була спокійнішою (джазове фортепіано, більш повільний темп), а інша — агресивнішою (спотворений гітарний звук, швидкі біти, важкі барабани і другорядні ноти).
Виявилося, що люди, які слухали спокійніші мелодії, вважали за краще здорову їжу, а ті, хто слухали важку музику, як хеві-метал, вибирали шкідливу їжу.
Дослідники вважають що гучні звуки хард-року заважають вищим функціям мозку, які регулюють процес прийняття рішень.
Нове дослідження серед жінок з надмірною вагою і з низьким доходом, показало, що зменшення числа стресів може допомогти знизити споживання фастфуду та продуктів з високим вмістом жирів. Дослідження в США було направлено на запобігання збільшенню ваги у молодих мам за рахунок керування стресом, здорового харчування та фізичної активності. Методи дослідження складалися з простих кроків, включених в уроки з управління часом і розстановці пріоритетів, багато з яких були продемонстровані в серії відеороликів.