Звичайне лушпиння з цибулі може стати дуже ефективним засобом профілактики ожиріння, раку, діабету, проблем шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи.
Жодна дороговартісна біодобавка не може зрівнятися з цим природним натуральним засобом, котрого вдосталь на кожній кухні. Так стверджують науковці.
Група дослідників з Автономного університету Мадрида (Autonomous University of Madrid) та Університету Кренфілда (Cranfield University) оприлюднила результати своїх досліджень, згідно з котрими в бурому лушпинні з цибулі та у верхніх шарах цибулини є клітковина та флавоніди. А «денце» цибулі може похвалитися наявністю сірчаних сполук та полімерів фруктози.
Експерти підкреслюють, що ці речовини є у цибулі в такій кількості й такому поєднанні, що створена на основі лушпиння з цибулі добавка може не лише замінити всі інші БАДи, але й деякі лікарські препарати. Втім, навіщо нам споживати біодобавки, якщо, на щастя, цибулі в нас чимало? Насолоджуймось тим, що нам подарувала природа.
Ірина ВАСИЛЮК