Сама по собі хурма досить корисний продукт, і при постійному її вживанні (не менше трьох разів на тиждень) позитивно впливає на організм.
6 основних переваг хурми для здоров’я:
- Багата поживними речовинами
- Відмінне джерело потужних антиоксидантів
- Може принести користь здоров’ю серця
- Може допомогти зменшити запалення
- Багата клітковиною
- Підтримує здоровий зір
Протипоказання
Але при цьому потрібно враховувати рекомендації лікарів при певних захворюваннях. Хурму слід з обережністю вживати людям, що страждають запорами, кишковими спайками, переживають спайковий процес черевної порожнини після операції. Причому хурму слід вибирати досить стиглу, щоб вона менше зв’язувала.
При цьому, якщо стигла хурма покращує моторику шлунково-кишкового тракту, адже містить пектин і клітковину, незрілий плід дає зворотний ефект. Він містить велику кількість дубильних речовин і діє як клей, переварюючи разом частинки їжі. Тому хурма протипоказана людям, які часто стикаються з запорами або хворіють гемороєм.
Не можна їсти фрукт при ожирінні та діабеті, особливо при другому типі хвороби. Почасти це пов’язано з наявністю великої кількості фруктових цукрів. Однак невеликою кількістю ягоди себе зрідка можна побалувати.
Хурма також протипоказана при хворобах нирок і сечового міхура в гострій стадії. Вона сприяє частому сечовипусканню, що створює додаткове навантаження на організм.
Джерело: https://life.nv.ua/