Головний біль – це дуже поширений стан. Більшість людей стикаються багато разів протягом життя. А тим, хто з нею постійно живе, анекдоти про хвору голову зовсім не смішні.
Чим вгамувати головний біль?
Прополіс. Приймати по 0,5 г прополісу 3 рази на день, розсмоктуючи його під язиком.
Увечері замість чаю пити суміш – на 200 мл води 2 чайні ложки яблучного оцту і 2 чайні ложки липового меду.
Настій материнки. Рекомендується застосовувати при головних болях із дзвоном у вухах. 4 г подрібнених верхівок материнки звичайної заварити 120 мл окропу, настояти в термосі 1 годину і процідити. Пити як чай.
Настій татарника. 2 столові ложки подрібненої квітучої трави татарника колючого (будяка) заварити 200 мл окропу, настояти 1-2 години і процідити.
Пити по 100 мл теплого настою 2-3 рази на день до їди при головних болях, неврозах. Увага! Настій протипоказаний при підвищеному кров’яному тиску.
Настій липи. Популярний у народі липовий цвіт використовується як заспокійливий і болезаспокійливий засіб при головному болі. 3 столові ложки подрібнених квіток липи заварити 200 мл окропу, нагрівати на слабкому вогні 15 хвилин і настояти 45 хвилин, потім процідити.
Пити теплим по 100 мл 2-3 рази на день після їди.
Настій збору. Взяти по 1 столовій ложці подрібненої суміші квіток липи і листя м’яти перцевої (порівну) і заварити 200 мл окропу, настояти 1 годину і процідити. Пити по 100-150 мл 3 рази на день. Настій добре допомагає при головних болях.
З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова
- Жменя волоських горіхів зранку дають заряд бадьорості на цілий деньЗгідно з новим дослідженням, молоді люди, які з’їдали жменю волоських горіхів під час сніданку, мали швидшу реакцію та підвищення продуктивності пам’яті через кілька годин після сніданку. Результати дослідження підтверджують, що волоські горіхи є продуктом, який покращує роботу мозку.