Якщо випити каву в обід, приблизно о 14 годині, до 22 години з організму «вивітриться» лише половина кофеїну, що міститься в напої. Заснути, якщо ви чутливі до кофеїну, може бути нелегко. На допомогу прийде один овоч.
Якщо з’їсти страву з броколі навіть після чашки кави увечері, овоч допоможе переварити напій якомога швидше. Він стимулює виділення ферментів цитохрому P450, що прискорюють засвоєння кофеїну.
Крім того, суперкорисний броколі, зміцнює судини та імунітет і захищає від Альцгеймера, декому все-таки до вживання не показаний. Це люди після операцій (в овочі забагато клітковини), пасажири літаків (броколі загрожує підвищеним газоутворенням), люди з підвищеною кислотністю шлунка та ті, хто страждає від хвороб підшлункової залози.