Літо – ідеальний час, щоб налягати на фрукти, які оспівуються дієтологами всіх мастей, як джерело вітамінів, корисних мікроелементів і клітковини.
Однак, тут не все так просто, як здається. Деякі фрукти мають свої особливості. Вони містять надто багато цукру і калорій, щоб їх можна було рекомендувати до вживання.
Про це пише https://health.nv.ua/
Манго
Цей фрукт у наших краях є швидше екзотикою, проте його популярність з роками зростає. Дієтологи в цілому нічого не мають проти манго, в якому містяться вітамін C, фолати і мідь.
Однак не варто забувати про те, що в манго у великих кількостях присутній натуральний цукор (приблизно 1/7 від маси плоду). Фактично з’ївши одну порцію манго (приблизно 150 г), ви отримуєте близько 20-25 г чистого цукру. А це – максимально допустима денна доза цукру відповідно до рекомендацій ВООЗ.
Простіше кажучи, яким би смачним і захопливим не був тропічний фрукт манго, краще вживати його лише епізодично.
Авокадо
Містять величезну кількість вітамінів, зокрема груп C і B, а також калій. Вони також багаті клітковиною, яка має принципово важливе значення для здорового травлення. Водночас, авокадо дуже калорійні завдяки вмісту в них ненасичених жирів. У 100 г авокадо міститься близько 160 калорій.
Це – відмінний інгредієнт для салатів, але захоплюватися цим фруктом у чистому вигляді не варто.
Фініки
Екзотичний фрукт, яким так легко захопитися на відпочинку в якій-небудь південній країні. Солодкий, майже карамельний смак, робить їх воістину унікальними. Їх часто пропонують як самостійну закуску або як компонент у численних рецептах.
Насправді, фініки легко визнати вельми корисними для здоров’я, оскільки вони багаті калієм, магнієм, міддю і антиоксидантами, які дуже важливі для імунітету і славляться здатністю протистояти численним захворюваннями, включно з раком.
Між тим фініки досить калорійні і містять величезну кількість натурального цукру. У 100 г фініків ви знайдете понад 400 калорій і майже 70 г цукру.
Краще не зловживати фініками якщо у вас діабет, та й в цілому краще не захоплюватися ними, щоб не отримати величезну кількість зайвих калорій.