Чому дієтологи радять їсти страви з картоплі у святкові дні.
Різноманітність страв з картоплі вражає, але дієтологи не радять кожного дня експериментувати з нею, якими б спокусливими не були смаколики.
Багато страв у щоденному раціоні містять картоплю. Вона використовується для приготування супів, салатів і навіть випічки. Але така концентрація овочу несе цілком реальну загрозу здоров’ю.
Картопля не належить до овочів, які дієтологи рекомендують споживати на регулярній основі. Річ у тім, що з’ївши всього чотири варені картоплини, людина отримує денну норму цукру. Перевищуючи норму – ми починаємо сильно шкодити здоров’ю.
Важливо пам’ятати, що цукор міститься в багатьох інших продуктах і стравах, які присутні в щоденному раціоні, тому ризик для організму цілком реальний.
За словами експертів, картопля не підходить для щоденного споживання, але повністю відмовлятися від неї не варто. Хороший варіант – подавати страви з картоплі у свята. При цьому овоч краще вживати у першій половині дня і не поєднувати із хлібом.
Зменшивши присутність картоплі в раціоні та додавши інші овочі та фрукти, організм точно віддячить гарним самопочуттям та великим запасом енергії.
Читайте також: Проєкт «єРобота» допоміг стоматологині з Рівненщини здійснити мрію
- Вчительку на Рівненщині, яка присвятила справі 35 років життя, привітали з 90-річчямКостопільчанка Ганна Паламарчук почала вчителювати у 1955 році у Пеньківській семирічці. Потім працювала у костопільській школі №4 вчителькою малювання, вожатою. Працювала також вихователем шкільного інтернату та вчителем обслуговуючої праці. У 1990 році Ганна Йосипівна вийшла на пенсію.