fbpx

Дієтолог розповів, про недуги тих, хто обожнює морозиво

Діліться інформацією з друзями:

Що організм «просить»?

Прислухайтеся до себе, зверніть увагу на продукти, до яких вас тягне «невідома сила». Можливо, це сигнал про недугу. Те, що ми їмо із задоволенням, з одного боку, попереджає нас про якісь збої в організмі, а з іншого діє як смачні ліки, наголошують лікарі-дієтологи.

Спробуйте з’їсти весь лимон! На такий подвиг спроможний не кожен. Є «чемпіони», які, ніби граючись, справляються з десятком лимонів! Не захоплюйтеся таким «героїзмом». Не виключено, що у людини проблеми з жовчним міхуром та печінкою.

Любителям яєць, можливо, не вистачає холіну, який допомагає печінці звільнятися від накопичених жирів і зміцнює нервову систему.

Вживання у великій кількості оливок і маслин свідчить не лише про нестачу в організмі солі, а й про те, що не все гаразд зі щитоподібною залозою.

Ті, хто обожнює морозиво, навіть взимку намагаються насолоджуватися цими ласощами. Проте істинна причина – нестача кальцію або таких амінокислот, як триптофан, лізин та інші. Якщо в момент сильного хвилювання хочеться з’їсти ескімо або випити молока, – це нормально. Заспокоює!

Чудовий фрукт – яблуко. Та постійна потреба в них може вказувати на підвищений рівень холестерину. Кальцій, магній, фосфор, калій, що містяться в цих плодах, сприяють зниженню рівня холестерину, й людина почувається краще. Подібні відчуття з’являються й у людей із нездоровим серцем, оскільки «яблучні» мінеральні речовини й амінокислоти допомагають серцевому м’язу.

Ірина ВАСИЛЮК