Дієтолог розповів, про недуги тих, хто обожнює морозиво

Дієтолог розповів, про недуги тих, хто обожнює морозиво

Що організм «просить»?

Прислухайтеся до себе, зверніть увагу на продукти, до яких вас тягне «невідома сила». Можливо, це сигнал про недугу. Те, що ми їмо із задоволенням, з одного боку, попереджає нас про якісь збої в організмі, а з іншого діє як смачні ліки, наголошують лікарі-дієтологи.

Спробуйте з’їсти весь лимон! На такий подвиг спроможний не кожен. Є «чемпіони», які, ніби граючись, справляються з десятком лимонів! Не захоплюйтеся таким «героїзмом». Не виключено, що у людини проблеми з жовчним міхуром та печінкою.

Любителям яєць, можливо, не вистачає холіну, який допомагає печінці звільнятися від накопичених жирів і зміцнює нервову систему.

Вживання у великій кількості оливок і маслин свідчить не лише про нестачу в організмі солі, а й про те, що не все гаразд зі щитоподібною залозою.

Ті, хто обожнює морозиво, навіть взимку намагаються насолоджуватися цими ласощами. Проте істинна причина – нестача кальцію або таких амінокислот, як триптофан, лізин та інші. Якщо в момент сильного хвилювання хочеться з’їсти ескімо або випити молока, – це нормально. Заспокоює!

Чудовий фрукт – яблуко. Та постійна потреба в них може вказувати на підвищений рівень холестерину. Кальцій, магній, фосфор, калій, що містяться в цих плодах, сприяють зниженню рівня холестерину, й людина почувається краще. Подібні відчуття з’являються й у людей із нездоровим серцем, оскільки «яблучні» мінеральні речовини й амінокислоти допомагають серцевому м’язу.

Ірина ВАСИЛЮК