Відомо, що яйця містять вітамін А, селен і різні вітаміни групи B.
Фахівці розповіли, як часто слід вживати яйця, якщо вам уже виповнилося 50 років.
Про це пише УНІАН.
“Яйця часто рекламують як суперпродукт. Вони сповнені таких поживних речовин, як вітамін А, селен і різні вітаміни групи B”, – пише healthdigest.com.
Коли людям виповнюється 50, багато експертів з харчування радять обмежити або виключити певні продукти. Наприклад, рекомендують виключити солоні, солодкі та надмірно оброблені продукти, а також скоротити вживання білого хліба і пасти з високим вмістом вуглеводів. Яйця ж до категорії продуктів, яких слід побоюватися, не потрапляють.
“Навпаки, яйця, як правило, отримують високі оцінки за свою харчову цінність. Це не означає, що ви обов’язково повинні їсти їх під час кожного прийому їжі. Як і всі корисні інгредієнти, їх найкраще вживати разом з іншими продуктами, багатими поживними речовинами”, – йдеться в статті.
Огляд 2023 року, опублікований у Nutrients, показав, що загалом підтримується вживання принаймні одного яйця на день для поліпшення загального стану здоров’я. Вказується, що “з погляду харчування 7-14 яєць на тиждень у рамках різноманітної та збалансованої дієти можуть бути корисними для більшості”.
“Для літніх людей із нормальним рівнем холестерину два яйця на день є прийнятними як частина здорової для серця дієти”,- зазначила дієтологиня Тоні Кастільо.
Читайте також: Перший відкритий турнір з риболовлі серед ветеранів провели на Сарненщині