Біологічно активні речовини, які є в рослинах, покращують здоров’я та захищають організм людини від вірусів, бактерій і безлічі хвороб, – вважає лікар-дієтолог, засновник Академії Довголіття Dr. Skytalinska, віце-президент Асоціації дієтологів України Оксана Скіталінська. Про користь ягід йдеться в її колонці на сайті https://nv.ua/
Промислово-перероблена їжа майже однакова в усіх точках світу: чіпси, горішки, «снеки», напої. Вживаючи її, люди не лише втрачають потужні природні засоби захисту від різних хвороб, але і уподібнюються один до одного: зайва вага, важка хода, задишка, великий живіт, однакові хвороби, вкорочена тривалість життя.
Але ще існують і продукти, які були присутні в раціоні наших предків, які не лише самі вижили, але дали змогу вижити і їм.
Це все різноманіття рослинного світу. В країнах Середземномор‘я це оливки, фісташки, помідори, цитрусові, трави, за океаном — манго, папайя, авокадо, алое, кактуси, а для жителів України, це ягоди.
Ягоди дають нам шанс вижити. Механізмів цього виживання є дуже багато. Це і оздоровлення кишечного мікробіому, і покращення когнітивних функцій, і захист мозку від хвороби Альцгеймера, і оздоровлення судин, а також протизапальні, протиракові ефекти та багато-багато інших.
Зараз літо. Всі лісові та інші ягоди, мають бути обов‘язковим доповненням до різноманітного рослинного раціону. Україна — унікальна ягідна країна.
Наші ягоди — це одне із кольорових чудес світу, науково доведений еліксир здоров‘я та довголіття.
- Внаслідок ДТП у Рівненському районі загинуло четверо осіб
- Рідке явище – цвітіння смереки
- 5 продуктів, які підігрівати шкідливо для здоров’я
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»