Не завжди корисна їжа має бути дорогою. Дешева риба не менш корисна.
Вважають, що корисною рибою є дорогий лосось, форель або тунець. Але це не так. Є досить бюджетні види риб, які принесуть нашому організму не меншу користь, ніж дорогі.
Оселедець. Оселедець тримає перше місце в рейтингу найкорисніших. Але мова не про солоного оселедця, якого ми купуємо в магазинах чи на ринку. Для приготування корисної та смачної вечері потрібно вибирати свіжу чи заморожену рибу. Оселедець містить багато вітаміну Д, комплекс жирних кислот Омега-3. Цю рибу можна запекти в духовці з улюбленими овочами.
Скумбрія. Скумбрія містить не лише вітамін Д та Омега-3, фосфор, який допомагає нам зберегти зуби. Звичайно, багатьом подобається копчена чи солона скумбрія. Але більше користі у печеній чи відвареній зі спеціями.
Хек та мінтай. М’ясо цих риб практично не містить кісток. Продається ця риба у замороженому вигляді. З неї легко можна приготувати справжні кулінарні шедеври. Головна користь: ці риби містять ударну дозу легкозасвоюваного йоду.
Дикий короп (сазан). В основному з переліком корисних риб асоціюється більше морська риба. Але серед річкової теж є гідні екземпляри. Виявляється, лише одна порція правильно приготовленого сазана дозволить втамувати добову потребу людини у вітаміні Д. А ще у м’ясі дикого коропа міститься багато калію та цинку.
Вікторія ЗВАНЮК
Читайте також: Майстриня з Донеччини виготовляє в Рівному іграшки Перемоги
- Громада з Рівненщини зібрала Різдвяні посилки для захисників (ФОТО)Напередодні Різдва Христового Бугринська громада об’єднала зусилля, щоб підтримати наших захисників, які щоденно стоять на варті спокою країни. Завдяки спільним старанням було зібрано 85 різдвяних посилок, наповнених любов’ю, турботою та щирими побажаннями.