Чай має багато корисних властивостей. Він має протизапальну дію та сприяє травленню. Також напій містить антиоксиданти. Ці речовини дуже важливі для організму, адже поглинають вільні радикали, тим самим бережуть від розвитку цілої низки захворювань.
Теплий чай після основного прийому їжі або просто, щоб зігрітися і насолодитися моментом – що краще рятує від осінньої нудьги? Виявляється, якщо до цього традиційного напою додати один простий складник, то це зробить його ще й чудовим помічником імунітету. У прохолодну осінню пору це особливо актуально.
Чай має багато корисних властивостей
Експерти переконані, якщо додати до чаю лимонний сік, напій стане ще більш корисним і буде активніше захищатися організм.
Останні дослідження свідчать, що додавання лимонного соку до охолодженого чаю значно підвищує його антиоксидантні властивості. Водночас робить напій ще смачнішим.
Адже аскорбінова кислота, відома також як вітамін С, є однією з двох кислот, що містять лимонний сік. Саме вона робить катехіни (антиокдитанди) у складі чаю більш стійкими та придатними для засвоєння. За словами лікаря Патриції Баннан, лимон діє як природний консервант для антиоксидантів чаю.
Для максимальної користі додавайте в чай свіжий лимонний сік, він містить більше вітаміну С. Це може бути скибочка лимона. Зверніть увагу, що температура напою не повинна перевищувати 71°C, щоб зберегти всі корисні речовини.
Експерти також радять не пити чай із молоком, адже поєднання цих продуктів призводить до руйнування антиоксидантної здатності чорного та зеленого чаю.
Надія ВАНЧЕНКО
Читайте також:
- Унікальна автобусна зупинка з’явилася у Мичеві на РівненщиніУ селі Мичів, що входить до Малятинського старостинського округу, талановита мешканка Іванна Біль власноруч розфарбувала автобусну зупинку в яскравому українському стилі. Вона перетворила звичайний об’єкт інфраструктури на справжній символ гордості, натхнення та любові до рідної землі.