Поліпшення мікробіоти кишківника пов’язане зі зростанням кількості корисних бактерій у травному тракті.
Про це пише Woman LIfe.
Вивченням того, які продукти сприяють розвитку здорової бактеріальної флори в кишківнику, займалися науковці з Пенсільванського університету. Вченими було проведено два дослідження.
Одне дослідження показало, що такий продукт як арахіс корисний для оздоровлення кишківника, коли використовується як перекус. Люди, які взяли участь в експерименті вчених, щодня з’їдали невелику жменю арахісу (28 грамів).
Контрольна група піддослідних перекушувала сиром та крекерами. У двох групах вчені аналізували, як ці продукти впливають на кишкові бактерії, які відповідають за реакції імунної системи, а також метаболічні процеси в печінці. Експеримент тривав шість тижнів.
“Учасники, які їли арахіс, мали підвищену кількість корисних кишкових бактерій”, – заявили автори проєкту.

Стан кишкової мікробіоти вважається одним із найважливіших показників здоров’я. Від того, наскільки збалансованим є бактеріальний склад травного тракту, залежить ефективність імунної системи, схильність до запалення і раку, вага, стан психіки.
Вчені констатували, що склад кишкової мікрофлори покращується також завдяки споживанню трав та спецій: кориці, імбиру, кмину, куркуми, розмарину, орегано, базиліку, чебрецю. Зазначається, що при їх додаванні до раціону зростає кількість різноманітних дружніх організму кишкових бактерій.
Читайте також: І сон налагодить, і нерви заспокоїть
Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
