fbpx

7 причин включити персики у ваш раціон

Діліться інформацією з друзями:

Сезон персиків у розпалі. Ці соковиті плоди надзвичайно смачні й соковиті. Проте на перший погляд може здатися, що це суцільний цукор і калорії. Насправді ж у персиках безліч поживних речовин і вони, як не дивно, сприяють схудненню. Таких висновків дійшли експерти медичного порталу WebMD.

Отож наводимо сім причин, чому варто включити цей ароматний і корисний фрукт у ваш раціон.

  1. Підвищують імунітет. Усього в одному персику середнього розміру міститься до 13,2% добової дози вітаміну С. Ця поживна речовина сприяє загоєнню ран і підтримує імунну систему. Крім того, вітамін С допомагає позбутися вільних радикалів, що руйнують клітини організму.
  2. Зміцнюють зір. Бета-каротин, який є потужним антиоксидантом, надає персикам красивий золотисто-помаранчевий колір. У нашому організмі під впливом ферментів він перетворюється на вітамін А, який допомагає підтримувати здоровий зір, а також зміцнює імунну систему.
  3. Покращують травлення. Один персик середнього розміру забезпечує від 6% до 9% щоденної норми клітковини, необхідної нашому організму. Продукти з високим вмістом клітковини можуть захистити від таких проблем зі здоров’ям як діабет, хвороби серця і рак. Крім того, клітковина покращує перистальтику кишківника, знижуючи ризик запорів і діареї.
  4. Сприяють схудненню. Калорійність персиків становить менше як 60 калорій (39 ккал на 100 г ваги). Вони не містять насичених жирів, холестерину або натрію. І на 85% складаються з води. При цьому (завдяки високому вмісту клітковини) вони дуже ситні. З’ївши персик, довше не будете відчувати голод, тож не наберете зайвих кілограмів.
  5. Покращують стан шкіри. Вітамін С, що міститься в персиках, стимулює вироблення колагену, який надає еластичності нашій шкірі. А вітамін Е зменшує видимість пігментних плям, покращує кровообіг, а також здатний усувати пошкодження від сонячного UVB-випромінювання.
  6. Допомагають зберегти зуби здоровішими. Якими б солодкими не були персики, вони сприяють збереженню здоров’я зубів, оскільки містять фтор. Саме фтор допомагає позбутися від мікробів у роті, які викликають карієс.
  7. Знижують тиск і зміцнюють кістки. Калій, що міститься у персиках, допомагає нормалізувати кров’яний тиск і рівень цукру в крові, а також знижує ймовірність утворення каменів у нирках і втраті кісткової маси.

Скільки персиків можна з’їсти. Як і будь-який інший продукт, персик приносить користь за умови помірного вживання. Щоб отримати максимум користі, але не завдати шкоди організму, досить з’їдати по 2-3 свіжих фрукти на добу (не більше як 500-600 г). При схильності до діабету варто відмовитися від персиків найсолодших сортів і трохи знизити денну норму споживання.

Марія МАТВІЙЧУК