Біотехнологічна компанія Tropic з Норвіча у Великій Британії, розробила унікальний сорт бананів, які не втрачають свіжість і не темніють протягом доби після чищення та нарізання. Вчені змогли модифікувати гени фруктів без використання генетичної модифікації.
Про це повідомляє Agroter.
Фахівці змінили генетику фруктів, впливаючи на гени, що відповідають за вироблення ферменту “поліфенолоксидази” – речовини, яка спричиняє побуріння плодів.
Цей метод не є традиційною генетичною модифікацією. Натомість він передбачає внесення точних змін у наявні гени без додавання чужорідного генетичного матеріалу.
“Більше ніяких слизьких, коричневих бананів. Наш сорт залишається свіжим щонайменше 12 годин після очищення та нарізання, а через 24 години має на 30 відсотків менше коричневого кольору” – розповів Гілад Гершон, генеральний директор компанії Tropic.
Цей прорив може повністю змінити використання бананів у кулінарії та глобально знизити кількість харчових відходів.
Компанія вже отримала дозвіл на продаж своїх інноваційних бананів у кількох країнах. Серед них Філіппіни, Колумбія, Гондурас, США та Канада.
Читайте також: Як приготувати справжню каву по-арабськи: рецепт
Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
