fbpx

Завдяки декретній відпустці рівнянка стала професійним кухарем

Діліться інформацією з друзями:

Двоє кухарів підтвердили професійну кваліфікацію у Рівному! Загалом, у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості з початку року подали заявки і офіційно підтвердили результати неформального навчання 17 претендентів з різних областей України.

Лукасевич Наталія, направлена в Рівненський центр ПТО ДСЗ  Підволочиською районною філією Тернопільського обласного центру зайнятості, має чималий трудовий досвід: жінка працювала бухгалтером, соціальним працівником, на хлібопекарні, майстром бетонного цеху, технічним працівником, підсобним робітником на кухні. Активна та енергійна мама двох дітей звісно ж, уміє смачно готувати! Досвід з приготування страв, любов до кухні та прагнення отримати офіційне підтвердження кваліфікації допомогли Наталії Ярославівні успішно скласти кваліфікаційну атестацію. Відтепер у статусі кваліфікованого кухаря 3-го розряду працюватиме в Підволочиському Територіальному центрі з надання соціальних послуг.

Наумова Ірина, направлена Рівненською РФ Рівненського ОЦЗ, за освітою  вчитель початкових класів, викладач методик педагогічного навчання. Декретна відпустка по догляду за 3-ма дітьми таки далася взнаки!  Приготування їжі для чималої активної компанії стало однією з головних турбот жінки. Згодом працювала кухарем в дошкільному закладі. Саме тут і виникла потреба підтвердити кваліфікаційний рівень.



Приємно порадували обидві претендентки кваліфікаційну комісію – Алісу Хагенбрух (партнер РЦПТО, постійна голова комісії), Олену Самолюк-Холодову та Лідію Терлецьку (викладачі спецпредметів Рівненського КЕБ) та секретаря комісії, старшого майстра РЦПТО Олену Хоміну. У дводенний термін кухарі успішно продемонстрували знання теорії та практичної роботи. На базі навчальної кухні-майстерні якісно, із строгим дотриманням рецептур та згідно технологічних карт, майстрині приготували та презентували: суп картопляний з бобовими, рибну котлету, картопляне пюре, м’ясні пельмені та запіканку з сиром (Ірина Наумова);  суп з домашньою локшиною, рибу, смажену в тісті, смажену картоплю та вареники з чорницею (Наталія Лукасевич).

Акуратність, відповідальність, чітке розуміння та дотримання професійних вимог, щедрість та душевність – ось невеличкий перелік допоміжних інгредієнтів, яких додали кухарі до своїх виробів!

І результат не забарився! Олена Хоміна від імені колег привітала з успішною атестацією та вручила свідоцтва державного зразка.

Діна Мазуркевич

 

 

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»