З 11 травня в Рівному планують відкрити літні майданчики кафе й ресторанів. Обслуговування дозволяється лише на виніс за попередніми замовленнями та/або на літніх майданчиках просто неба.
МОЗ оприлюднило правила роботи закладів харчування після послаблення карантинних заходів.
Основні вимоги для роботи кафе та ресторанів:
- Дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років).
- На вході до закладів мають бути розміщені антисептики.
- Повинні бути забезпечені умови щодо запобігання чергам.
- Меню має розміщуватися поруч з місцем видання замовлень, давати меню клієнтам не можна.
- Замовлення дозволяється видавати виключно в одноразовому посуді й закритій тарі.
- Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту
- Перед і після відкриття, а також що дві години приміщення закладу вимагають обробляти мийними й дезінфекційними засобами.
- Місце розрахунку має бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передання замовлення без контакту з клієнтом.
Крім того Адміністрація закладів повинна забезпечити:
- Проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня. Якщо температура виявиться вищою за 37,2 градуса – такого співробітника зобов’язані не допускати до роботи, як і людей з ознаками респіраторних захворювань;
- Людей з групи ризику необхідно тимчасово усунути від роботи в громадському харчуванні.
Ми писали, що з 11 травня рівняни зможуть гуляти у парках групами не більше трьох осіб
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»