Кулінарний експерт Євген Клопотенко стане одним із амбасадорів реформи професійної освіти: він допоможе оновити підходи до навчання кухарів, долучиться до створення нового стандарту за цією професією та підвищення кваліфікації викладачів.
Крім того, Євген продовжить поширювати культуру здорового харчування серед учнів і студентів. Ці та інші можливості співпраці закладені в меморандум, який 5 червня 2020 року, був підписаний між ТОВ «Клопотенко» та МОН.
«У реформі профосвіти для нас дуже важливою є підтримка практиків і партнерів, які поділяють наші цінності, готові долучитися до втілення наших ідей, можуть чітко вказати на недоліки та дати пропозиції щодо їх виправлення. Переконаний, що наша співпраця з командою Євгена допоможе підвищити якість кухарської освіти, зробить її більш цікавою для учнів та орієнтованою на потреби роботодавців», – зазначив Петро Коржевський.
Він розповів, що вже зараз МОН разом із Євгеном Клопотенком готують пілотний проєкт із навчання кухарів. Його втілюватимуть на базі одного з профтехучилищ Києва.
- Кава для дітей і дорослих рівнян
- Унікальне прадавнє городище на Рівненщині може зникнути завдяки своїй…красі
У межах співпраці планується, що команда Євгена:
- сприятиме стажуванню учнів, майстрів виробничого навчання та викладачів спецдисциплін на підприємствах харчової галузі;
- залучатиме учнів до навчання за дуальною формою;
- проводитиме тренінги та майстер-класи;
- надаватиме пропозиції для оновлення освітніх програм;
- розвиватиме культуру здорового харчування серед учнів, студентів і дошкільнят.
Джерело:https://mon.gov.ua/
Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»