М’ясо містить білок і багато незамінних амінокислот, кажуть дієтологи. Воно є основою раціону багатьох людей.
Про це пише Високий замок.
Якщо ви стежите за своїм здоров’ям і фігурою, то потрібно зважати не тільки на способи його приготування, але і на види.
Усі ми знаємо, що смажене м’ясо (незалежно від виду) — шкідливе. Однак якщо його запікати або смажити на грилі з мінімальною кількістю масла — то така страва матиме набагато більше користі.
Можна довго розмірковувати про те, яке м’ясо найкорисніше, адже різні його види мають різні переваги і недоліки. Пропонуємо вам список калорійності різних видів м’яса. Вибирайте для себе те, що буде смакувати саме вам, і матиме найменшу калорійність.
Калорійність м’яса (на 100 грамів необробленого продукту):
яловичина — 250 кал;
свинина — 242,1 кал;
індичка (грудка без шкірки) — 84 кал;
курка (філе без шкірки) — 164 кал;
баранина — 294 кал;
кролик — 156 кал;
телятина — 172,1 кал;
качка — 337 кал.
Дієтичними є індичка, кролик, курка і телятина. А ось вживання свинини, качки та баранини варто обмежити.