fbpx

Яке м’ясо найкорисніше?

Діліться інформацією з друзями:

М’ясо містить білок і багато незамінних амінокислот, кажуть дієтологи. Воно є основою раціону багатьох людей.

Про це пише Високий замок.

Якщо ви стежите за своїм здоров’ям і фігурою, то потрібно зважати не тільки на способи його приготування, але і на види.

Усі ми знаємо, що смажене м’ясо (незалежно від виду) — шкідливе. Однак якщо його запікати або смажити на грилі з мінімальною кількістю масла — то така страва матиме набагато більше користі.

Можна довго розмірковувати про те, яке м’ясо найкорисніше, адже різні його види мають різні переваги і недоліки. Пропонуємо вам список калорійності різних видів м’яса. Вибирайте для себе те, що буде смакувати саме вам, і матиме найменшу калорійність.

Калорійність м’яса (на 100 грамів необробленого продукту):

яловичина — 250 кал;

свинина — 242,1 кал;

індичка (грудка без шкірки) — 84 кал;

курка (філе без шкірки) — 164 кал;

баранина — 294 кал;

кролик — 156 кал;

телятина — 172,1 кал;

качка — 337 кал.

Дієтичними є індичка, кролик, курка і телятина. А ось вживання свинини, качки та баранини варто обмежити.