fbpx

Як приготувати вдома цілющий чай

Діліться інформацією з друзями:

Придбати у магазині якісний чай, на жаль, не завжди можна. Але кожен має змогу приготувати вдома справді цілющий напій, смачний, духмяний, який додасть сил і здоров’я.

Є багато рецептів корисних полівітамінних чаїв, що допоможуть збадьоритись, підвищити загальний тонус організму, активізувати мозкову діяльність. До того ж родинне чаювання і ладу в стосунках додасть. Отож, спробуйте.

Вітамінний чай: півсклянки сухих плодів глоду залити в термосі літром крутого окропу. Настоювати треба 7-8 годин. Найкраще смакує з медом або з варенням.

Заспокійливий: чотири столові ложки квіток ромашки, стільки ж листя м’яти, три столові ложки кореня валер’яни змішайте. Столову ложку збору заваріть склянкою окропу. Пити по півсклянки двічі на день.

Серцевий: промиті родзинки подрібніть, залийте окропом (на 10 г родзинок 100 г води), кип’ятіть упродовж десяти хвилин. В отриманий відвар додайте таку ж кількість настою шипшини. Чай рекомендується людям, які потерпають від серцево-судинних недуг, адже родзинки та шипшина зміцнюють серцевий м’яз.

Поживний: десертну ложку квіток аптечної ромашки заваріть у літрі окропу, дайте настоятися 15 хвилин. Додайте цукор і свіжі домашні вершки. Такий чай сприяє здоровому сну, благотворно діє на кишківник.

Суперчай: три столові ложки листя кропиви подрібніть, змішайте з такою ж кількістю товчених плодів шипшини, додайте дві столові ложки брусниці. Три столові ложки суміші залийте двома склянками крутого окропу, настоюйте не менш як три години. Такий чай вже за три дні поліпшить самопочуття, збагативши організм необхідними вітамінами і мікроелементами.

Анатолій МИХАЛЬЧУК