fbpx

Як підвищити імунітет?

Діліться інформацією з друзями:

Хворіти до 5 раз на рік – норма для здорової людини. Якщо це відбувається частіше, є привід звернутися до лікаря-імунолога, провести обстеження, щоб виявити, що знижує захист, і знайти осередок патології.

Велика частина імунних клітин виробляється в кишковому тракті, тому порушення в шлунково-кишковому тракті можуть спровокувати проблему. Необхідно регулярно здавати аналізи на дисбактеріоз, щоб вчасно коригувати роботу органу і відновлювати пошкоджену флору.

Завдяки цьому, гастроентеролог підбере концентрацію тих чи інших бактерій. При цьому, самостійне застосування пробіотиків і пребіотиків може бути марним.

Також, в підвищенні імунітету допоможуть такі продукти:

ФРУКТИ ТА ОВОЧІ

Дивлячись на зелені листові овочі та фрукти, багато із нас морщать носа.

Але ці продукти є суперїжею для підсилення імунітету.

Наповнені фолієвою кислотою, ці фрукти та овочі покращують функціонування імунної системи.

Дефіцит фолієвої кислоти знижує секрецію необхідної кількості антитіл, які можуть боротись з інфекціями.

Вітамін А у моркві, солодкій картоплі і овочах, які мають темні зелені листочки, дозволяє лейкоцитам ефективніше боротись з інфекціями.

Vitamin C у цитрусових, солодкому перці, папайї та броколі покращує поглинання заліза з рослинних продуктів харчування, покращуючи імунітет.

Vitamin E у горіхах та зелені ріпи можуть боротись проти грипу та інфекції верхніх дихальних шляхів.

Зелений чай

Зелений чай – чудовий спосіб покращити імунітет.

Він містить ґаллат епіґаллокатехіну (EGCG) – тип флавоноїдів, який бореться з бактеріями і вірусами, стимулює виробництво імунних клітин.

Зелений чай також є багатим джерелом антиоксидантів.

Регулярне вживання зеленого чаю попереджує серцево-судинні захворювання, інсульт та рак.

 АПЕЛЬСИНИ, ЛИМОНИ ТА ГУАВИ

Апельсини, лимони та гуави багаті на вітамін С.

А гуава ще й містить клітковину, яка захищає від високого рівня холестерину та серцево-судинних захворювань.

Апельсини є також чудовим джерелом міді, калію, вітамінів А, B9, B1 та каротиноїдів, які є надзвичайно важливими для імунітету.

Ці смаколики також допомагають знижувати рівень холестерину і артеріального тиску.

КУРКУМА

Дефіцит вітаміну B6 негативно впливає на різні аспекти імунної системи.

Наприклад, на здатність лімфоцитів дозрівати і перетворюватися на різні види Т і В-клітин.

Куркума містить вітамін B6 і такі мінерали як калій, марганець та залізо, які є важливими для функціонування різних систем організму.

У куркумі також є антиоксидант куркумін – він покращує фукнціонування імунної системи.

НАСІННЯ ЛЬОНУ

Насіння льону – багате джерело альфа-ліноленової кислоти, жирних кислот Омега-3 і фітоестрогенів, які називаються лігнанами.

Вони відіграють важливу роль у моделюванні реакції імунної системи, стримуванні інфекції і автоімунних захворювань (хвороби, при яких імунітет організму мобілізується проти клітин чи тканин власного організму).

Насіння льону також має протиракові властивості.

ЧАСНИК

Це один з найкращих продуктів для підсилення імунної системи.

Часник є натуральним антибіотиком, антибактеріальним, антивірусним та антигрибковим агентом.

Він допомагає захистити тіло від цілої низки захворювань.

Регулярне споживання часнику допомагає контролювати запалення, ревматоїдний артрит та розсіяний склероз.

Він також допомагає знижувати артеріальний тиск, рівень холестерину і знижує ризик виникнення деяких видів раку.

МЕД

Одна столова ложка меду на день неймовірно корисна для імунної системи.

Мед є натуральним антиоксидантом, антибактеріальним та антимікробним агентом, що допомагає захистити тіло від вірусів, бактерій та грибків.

Смаколик також покращує систему травлення через лікування кислотного рефлюксу.

Мед допомагає заспокоїти біль у горлі, регулювання цукру в крові і лкування кашлю і застуди.