Викладачки Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука мали можливість на практиці ознайомитися з творчими майстернями НУШ.
28 серпня 2023 року науково-педагогічні працівники університету: проректор з наукової роботи Наталія МЕДИНСЬКА, директор Інституту педагогічної освіти Тамара ПАГУТА, декан педагогічного факультету Інна СОЙКО взяли участь в Освітньому форумі «Освіта Рівненщини. Філософія змін 3.0. НУШ», повідомили журналісти.
У форматі дискусійних платформ були розглянуті питання стратегії розвитку освіти Рівненщини; масштабування можливостей і цілей НУШ. На форумі йшла мова про те, що потрібно створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.
Під час практичної платформи «Творча майстерня НУШ» науковиці університету мали можливість ознайомитися з освітніми майстернями:
- «Ментальне здоров’я: як подбати про себе та інших»;
- «Іграшкова терапія у подоланні травматичного стресу війни»;
- «Діяльнісний підхід як ДНК оновлення української школи»; «Використання програмного комплексу «Mozaik» вчителем»;
- «Навчитися керувати безпілотними літальними апаратами у ЗСО: міф чи реальність»;
- «Використання 3D технологій в освітньому процесі»;
- «Майбутнє України – сучасні електронні підручники».
- Жменя волоських горіхів зранку дають заряд бадьорості на цілий деньЗгідно з новим дослідженням, молоді люди, які з’їдали жменю волоських горіхів під час сніданку, мали швидшу реакцію та підвищення продуктивності пам’яті через кілька годин після сніданку. Результати дослідження підтверджують, що волоські горіхи є продуктом, який покращує роботу мозку.