ГУР повідомили деталі чергового обміну полоненими

ГУР повідомили деталі чергового обміну полоненими

Діліться інформацією з друзями:

189 українців повернулись з полону напередодні Нового року — деталі чергового обміну.

Про це повідомляє  координаційний штаб з питань поводження з полоненими.

Це один із найбільших обмінів, проведених Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, з моменту повномасштабного вторгнення. Загалом з російської неволі в  рамках роботи Координаційного штабу за дорученням Президента України вже повернулося 3956 людей, з них у 2024 році – 1358.

Одинадцятий за ліком обмін у 2024 році дозволив звільнити:

  • ? 87 військовослужбовців ЗСУ (з них 17 – ТрО),
  • ? 43 – НГУ,
  • ? 33 – ДПСУ,
  • ? 24 – ВМС.

Також з неволі повернулися двоє цивільних.

Крім Маріуполя та острова Зміїного, звільнені захищали Україну на Донецькому, Луганському, Харківському, Запорізькому, Херсонському напрямках, а нацгвардійці несли службу з охорони Чорнобильської АЕС. Також ми повернули тих, хто потрапив у полон на Курщині.

Чимало громадян України перебували в російському полоні понад два з половиною роки. Захисники мають загострені хронічні хвороби, наслідки мінно-вибухових травм, важкі поранення.

Цього разу звільнено 173 рядових та сержантів та 14 офіцерів.

“Традиційно висловлюємо подяку Об’єднаним Арабським Еміратам за сприяння в організації обміну.Нагадаємо, що найбільше повернення додому наших Оборонців сталося 3 січня цього року. Тоді Координаційний штаб зміг повернути додому 230 людей. На жаль, чимало українських громадян – як військовослужбовців так і цивільних – продовжують перебувати в російській неволі. Координаційний штаб робить усе можливе, щоби продовжувати перемовини і звільняти з полону наших людей. Ми пам’ятаємо про кожного і кожну” – написали у координаційному штабі.

?? Слава Україні!

  Читайте також: Можливості протезування та ортезування для військових розширились

  • Чому тріскаються помідори та як цьому запобігти
    Тріщини на помідорах псують їхній вигляд, прискорюють псування та роблять плоди непридатними для консервування. Через тріщини всередину потрапляють мікроби, що може призвести до втрати врожаю.