Шкіра на обличчі швидше старіє, якщо в раціоні багато виробів з білого борошна або продуктів з глютеном.
Про це пише Високий замок.
Доктор Нігма Таліб витратила життя на вивчення цього процесу. Вона написала кілька трактатів, у яких відстежила вплив раціону на швидкість старіння організму і зовнішній вигляд. Зокрема, особливу увагу вона приділила тому, як шкідливі продукти відображаються на стані шкіри.
Симптоми, які з’являються на шкірі через неправильну харчову поведінку і надмірне вживання глютену:
– набряки;
– припухлість щік;
– пігментація;
– висипання.
Зараз модно говорити про алергію на глютен. Насправді, це давно відома реакція — целіакія.
Варто пам’ятати, що глютен може викликати запальні реакції в організмі, що призводить до набряклості. Він впливає на клітини, які відповідальні за пігментацію шкіри. Звідси і нерівний колір шкіри, набряклість.
Клейковина, як і цукор, порушують баланс статевих гормонів, що призводить до висипань і недоглянутого вигляду шкіри.
У своїй роботі лікар також зазначила, що часто спостерігала за людьми, які не страждали алергією на глютен і ніколи не обмежували його вживання. Та коли все ж таки припинили його їсти, то зауважували, що стан шкіри покращився, і вона стала виглядати молодшою та більш свіжою.
На думку лікаря Таліб, саме такий приклад повинні наслідувати жінки, щоб якомога довше зберігати молодість.

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
