Підтримала акцію «Великдень для друга» волонтерська кухня Збройних Сил України у Рівному.
І це не дивно, адже багато кухарів, які зараз забезпечують їжу для збройних сил, долучалися до цієї акції постійно, а деякі навіть забезпечили її запуск сім років тому.
«Наші пасочки поїдуть до стрілецького батальйону, який забезпечує охорону міста,» – розповідає шеф-кондитер Валентина Явстер – «також поїдуть до військових частин області та до обласної роти охорони. Трошки пасочок ми передали до поліції, а вони вже розвезуть їх для переселенців. Окрема партія поїде на передову у південному напрямку.» (Скуштувати смаколики Валентини Рівняни та гості міста могли у ресторанах «Баржа», «Виноград», «Щастя Є», нині Валентина працює за індивідуальними замовленнями на кенді-бари, короваї, торти й тому подібне – редакція.)
«Готували Великодні смаколики декілька ночей, адже вдень наша команда зобов’язана забезпечувати харчуванням велику кількість військових та інших силових підрозділів. Дякуємо нашим захисникам, це той мінімум яким ми можемо допомогти та виразити свою вдячність» – коментує пані Валентина, – «Та, звісно, дякуємо волонтерам, котрі допомогли нам не впасти посеред ночі, а саме викладачам та студентам Рівненського державного гуманітарного університету та Рівненського фахового коледжу економіки та бізнесу, окрема подяка, Сергію Віткалову та Ані Сухецькій.»
Ось така географія Великодніх хлібів від волонтерської кухні Збройних сил України та творчого об’єднання «То-Сьо».
Волонтерська кухня ЗСУ підтримала акцію «Паска для друга»
Зокрема, до Вашої уваги невеличке відео про випікання пасочок, а на youtube-каналі проєкту Ви можете ознайомитись з фільмом «Я – Історія. Пасхальний хліб».