fbpx
Міста Героїв: звільнений тростянець

Міста Героїв. Тростянець

Діліться інформацією з друзями:

Міста Героїв — це українські міста, міста великих людей, які героїчно борються з ворогом та чинять спротив.

Ці люди, ризикуючи життям, стають до ворога обличчям та вимагають звільнити їхню землю. Це ті, хто таємно саботує діяльність росіян та не дозволяє розгорнути роботу окупаційних адміністрацій.

На півночі України була знищена давня світова ілюзія про Росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою Росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

Тростянець розташований за 35 км від кордону з росією, тому колона військової техніки окупантів зайшла на околиці міста у перший же день вторгнення.

Як написав у соцмережах т.в.о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО, Тростянець був один місяць і два дні в окупації. Ворог перетворив частину міста на руїни. Росіяни катували та вбивали мирних жителів, руйнували будинки, грабували.

Протягом 30 днів окупації росіяни цілеспрямовано нищили місто та життєво необхідну інфраструктуру та навіть розстріляли авто ритуального бюро, щоб українці не могли ховати померлих так, як належить.

Масштаби руйнувань можна побачити відразу, прибувши на залізничну станцію. Серед пошкоджених будівель і місцева лікарня. Її розстрілював російський танк. Росіяни також блокували станцію екстреної допомоги, розстріляли авто ритуальної служби і не давали можливість забрати тіла людей з вулиць. Вони, фактично, тримали жителів Тростянця в заручниках, тероризуючи і вбиваючи.

Але навіть в таких умовах тростянчани не здалися. Вони партизанили, волонтерили, допомагали військовим звільняти місто від росіян. 26 березня 2022 року Тростянець був звільнений від ворога.

Читайте також: На Рівненщині воїни-зенітники ТрО тренуються знищувати ворожі цілі