fbpx
харчування в школі

У закладах освіти змінили норми харчування

Діліться інформацією з друзями:

Кабінет Міністрів схвалив зміни до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку.

Відповідна постанова ухвалена урядом 28 липня.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, документ доповнює групи харчових продуктів, що використовуються для харчування учнів такими позиціями, як соняшникова та кукурудзяна олія, зернові культури (наприклад, гречка), сушені плоди (наприклад, шипшини) та безлактозне молоко.

Також, з метою надання дітям збалансованого різноманітного раціону документом уточнено кількість певних груп харчових продуктів, а також частоту їх включення до певних прийомів їжі.

Уніфіковано термінологію, що зазначена в нормах харчування з тією, яка використовується в технологічній документації на страви та вироби.

Окрім того, розширено інформацію про харчові продукти щодо вмісту глютену для організації дієтичного харчування.