На Рівненщині відкрили сучасний цех швидкої заморозки ягід

На Рівненщині відкрили сучасний цех швидкої заморозки ягід

Діліться інформацією з друзями:

У селі Оженин, що в Острозькій громаді на Рівненщині, відкрили новий цех швидкої заморозки ягід. Підприємство створено на базі колишнього плодоконсервного заводу, який тривалий час не функціонував.

Про це повідомляє Рівненська ОВА.

Новий мінізавод збудували у межах українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development (OT4D). За словами начальника Рівненської ОВА Олександра Коваля, потужність виробництва наразі складає 140 тонн органічної продукції на рік. Підприємство забезпечить 20 нових робочих місць і надходження до місцевого бюджету.

«Створення такого високотехнологічного підприємства – приклад успішної взаємодії громади, бізнесу та міжнародних партнерів, що демонструє можливості сталого розвитку нашого регіону», – прокоментував Олександр Коваль.

У перспективі заплановано збільшення обсягів переробки до понад 1000 тонн ягід на рік. Для цього вже закладено 15 гектарів ягідників: полуниці, малини та смородини.

На відкритті підприємства був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн. Він наголосив, що Швейцарія вже понад 20 років підтримує розвиток органічного виробництва в Україні й прагне краще розуміти потреби регіонів для ефективної допомоги.

Мінізавод в Оженині став першим швейцарським проєктом державно-приватного партнерства в агросекторі України. Його запуск спрямований не лише на виробництво, а й на розвиток громад, створення доданої вартості та підготовку нових кадрів.

  Читайте також: На Рівненщині модернізують шкільні харчоблоки: 5 об’єктів – майже готові