На Рівненщині відкрили сучасний цех швидкої заморозки ягід

На Рівненщині відкрили сучасний цех швидкої заморозки ягід

Діліться інформацією з друзями:

У селі Оженин, що в Острозькій громаді на Рівненщині, відкрили новий цех швидкої заморозки ягід. Підприємство створено на базі колишнього плодоконсервного заводу, який тривалий час не функціонував.

Про це повідомляє Рівненська ОВА.

Новий мінізавод збудували у межах українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development (OT4D). За словами начальника Рівненської ОВА Олександра Коваля, потужність виробництва наразі складає 140 тонн органічної продукції на рік. Підприємство забезпечить 20 нових робочих місць і надходження до місцевого бюджету.

«Створення такого високотехнологічного підприємства – приклад успішної взаємодії громади, бізнесу та міжнародних партнерів, що демонструє можливості сталого розвитку нашого регіону», – прокоментував Олександр Коваль.

У перспективі заплановано збільшення обсягів переробки до понад 1000 тонн ягід на рік. Для цього вже закладено 15 гектарів ягідників: полуниці, малини та смородини.

На відкритті підприємства був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн. Він наголосив, що Швейцарія вже понад 20 років підтримує розвиток органічного виробництва в Україні й прагне краще розуміти потреби регіонів для ефективної допомоги.

Мінізавод в Оженині став першим швейцарським проєктом державно-приватного партнерства в агросекторі України. Його запуск спрямований не лише на виробництво, а й на розвиток громад, створення доданої вартості та підготовку нових кадрів.

  Читайте також: На Рівненщині модернізують шкільні харчоблоки: 5 об’єктів – майже готові

  • Чому тріскаються помідори та як цьому запобігти
    Тріщини на помідорах псують їхній вигляд, прискорюють псування та роблять плоди непридатними для консервування. Через тріщини всередину потрапляють мікроби, що може призвести до втрати врожаю.