«Рівненщина вийшла з «червоної зони», тож приймати відвідувачів у приміщеннях ресторанів і кафе, інших закладів харчування дозволено. Крім працівників, дотримуватися всіх карантинних норм повинні і відвідувачі», – зазначає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.
Під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендували відповідним районним/міським комісіям розглянути питання про відновлення роботи ресторанів, кафе та барів у приміщеннях.
Наразі такі заклади працюють з дотриманням усіх протиепідемічних заходів тільки на відкритих площадках, роблять адресну доставку та замовлення на винос.
Також дозволили дозволити роботу закладів культури та кінотеатрів при умові наповненості залів не більше 50 %.
Оскільки ситуація з поширенням коронавірусної інфекції в області стабілізувалася, кількість захворювань спадає, то заклади харчування могтимуть приймати відвідувачів у приміщеннях за кількох умов:
– обов’язковий температурний скринінг на вході;
– не більше 50 % заповнених місць;
– відтань між столиками – 2 метри;
– за одним столом повинно перебувати не більше 4 осіб;
– закладам дозволено працювати до 23 години;
– провітрювання та дезінфекція приміщень;
– наявність в персоналу засобів індивідуального захисту.
Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»