32-річний Вадим Товстокор із міста Бердичів Житомирської області з кухнею «на ти» із 15 років. Його батько – кваліфікований кухар, тітка – технолог. Отож, як не крути, а професію полюбив, зрозумів, прийняв та не зміг зрадити, навіть здобувши інший фах. Став юристом, згодом управлінцем, проте кухня приваблювала та надихала.
Професійний досвід пана Вадима – це робота помічником кухаря, су-шефом, шеф-кухарем, бренд-кухарем. Відмінні комунікації майстер здобував і в бердичівських закладах, і у столичних. У Києві переймав досвід іноземних представників високої кухні.
Як розповів претендент, він «шефив» у 11 ресторанах, знається на організації професійної роботи, роботі з персоналом, робочих процесах, програмуванні, вміє тримати комунікацію «кухня – зал», вивчав тайминг, знається на технологічних картах.
Кухар любить готувати м’ясні страви, а із солодкого – медівник із 12 тоненьких коржів.
Із таким професійним портфоліо приїхав до Рівненського центру ПТО ДСЗ претендент на підтвердження кваліфікації кухаря. І він блискуче здав іспит. Тепер бердичівський майстер має офіційний документ про професійну освіту – свідоцтво державного зразка. Працюватиме ще натхненніше та активніше, адже має велику сім’та дбає про неї.
На оцінювання результатів свого неформального навчання Вадим Товстокор представив вироби згідно технологічної карти: суп картопляний з грибами, омлет з овочами, шніцель рибний з картоплею смаженою, котлету м’ясну з макаронними виробами.
Додатково порадував кваліфікаційну комісію вишуканою стравою – Брускета з гуакамоле та Медальйони.
Більше інформації про графік роботи кваліфікаційної комісії – на офіційному сайті cpto.rv.ua