fbpx

У Рівному оцінили результати неформального навчання 24 кухарів із трьох областей України

Діліться інформацією з друзями:

У рамках співпраці Державна служба зайнятості та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine завершилася 3-місячна робота з оцінювання результатів неформального навчання кухарів різних регіонів України. У рамках підписаної із німецькими партнерами угоди, один із найпотужніших закладів профтехосвіти служби зайнятості – Рівненський центр ПТО ДСЗ  на базі свого навчально-виробничого комплексу у Рівному працював із 24 претендентами – кухарями із Полтавщини, Харківщини і Луганщини.

Заступниця директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко прокоментувала:

«Ми маємо відмінний досвід оцінювання майстерності кухарів, адже із 2016 року видали свідоцтва державного зразка понад 160 кухарям України! Зокрема, у поточному році свідоцтва державного зразка вже отримали 48 претендентів, у т.ч. – за проектом GIZ. Динамічна робота з підтвердження результатів неформального навчання кухарів – це сучасний формат співпраці із безробітними і закладами громадського харчування, із залученням кращих представників галузі, адже ринок вимагає оперативного наповнення кваліфікованими кадрами. До проекту GIZ заклад освіти підійшов із відмінним досвідом та ентузіазмом. Сучасна матеріально-технічна база з підготовки кухарів дозволяє наповнювати ринок справжніми професіоналами!».

Старша майстриня РЦПТО Олена Хоміна зауважила: «Ми раді вітати 24 претендентів із трьох областей із успішним підтвердженням своєї кухарської майстерності!». Кожна обласна служба направила до Рівного по 8 кухарів, які прагнуть офіційного працевлаштування та офіційного підтвердження професійної кваліфікації. Серед делегованих претендентів –  троє із числа внутрішньо переміщених осіб.

Кваліфікаційна комісія працювала у наступному складі професіоналів: Олександр Жуковський (голова комісії, шеф-кухар, кейтерингова компанія), Олена Самолюк та Людмила Севрук ( членкині комісії, Рівненський кооперативний економіко-правовий фаховий коледж ). В останній  день роботи комісії особливо було відзначено кухаря Артема Рижова, направленого Попаснянським  районним ЦЗ Луганської області. Єдиний серед жінок-претенденток  чоловік поділився, що справу кухарську любить та поважає. Його роботу і майстерність вже оцінюють власники і відвідувачі одного із столичних закладів. Кваліфікований кухар подякував  за унікальну можливість здобути нові комунікації, новий досвід, а головне – за офіційне визнання своєї професійної кваліфікації. Згідно своєї технологічної карти він готував український борщ, м’ясний рулет, смажену картоплю, вареники з м’ясом та налисники із сиром. Страви смакували та були чудово презентовані.

Нова, цікава та продуктивна співпраця українських та німецьких партнерів на даному етапі завершилася. Попереду інші виклики та актуальні ідеї. І Рівненський центр ПТО ДСЗ готовий долучитися до нової співпраці, адже незмінно тримає високу планку працездатності та ефективної роботи!